dijous, 4 de novembre del 2010

Contrast de noticies

Hem buscat en diferents diaris de l'estat espanyol, indagant en les seves portades i articles més destacats. Hem trobat una gran diversitat d'opinions, des de "progres" anti-papas fins a conservadors carques que alerten de l'amenaça per part d'un ampli sector de la població catalana de cremar esglesies coincidint amb la visita del Papa.
Tot seguit us explicarem breument el que hem vist en els següents tres diaris: "La gaceta", l'"ABC" i "el Periódico".

Es veu clarament cap a on dirigeixen els trets: "El periódico", que acostumen a ser bastant objectius però tirant a "progres" (falsos progres, doncs a l'hora de la veritat no tenen el valor -potser per por a la repressió- a dir certes coses més clares), califiquen la visita del Papa com un fet històric per Catalunya a on hi ha molta diverstitat d'opinions. Tot i això, a la portada es veu un autobús amb propaganda laica, fet recolzat clarament per la seva política "progre". Si ens endinsem en l'article observarem que és força respectuós amb totes les opinions.Continuem amb l'"ABC": Aquest diari d'opinió basicament de dretes i de perfil de votant del PP, sorprén al no destrossar completament els moviments anti-papals,encara que manifesti el seu desacord amb la gran quantitat de col·lectius que han aparegut de sota les pedres en contra del papa i que, segons ells, utilitzaran la visita com a excusa per realitzar diverses activitats bandàliques.
I per últim trobem "La Gaceta", el dirari més ultraconservador i d'ultradretes, on l'únic referent a la visita del Papa en la portada d'avui és una amenaça dels antisistemes de cremar esglésies, fet que demostra el seu nivell mental, doncs donen importància a un fet que no està ni confirmat i és quasi improbable que passi. A més també engloben dins el grup d'antisistemes un bon nombre de la població catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada